Ce-i de făcut când religia ucide?

pray for parisDouă cazuri: 1. O tânără membră din Suceava a organizației Martorii lui Iehova moare în spital refuzând pe considerente religioase o transfuzie de sânge care i-ar fi putut salvat viata.  Se știe ca Martorii lui Iehova refuza transfuziile de sânge în baza interpretării greșite a unui text din Vechiul Testament care stipulează ca este interzis cu desăvârșire consumul de sânge: Deuteronom 12:16, etc al.

2. Peste 150 de oameni sunt omorâți la Paris, cel mai probabil de organizatia teroristă Statul Islamic, o entitate care își fundamentează acțiunile preponderent pe argumentul religios conform căruia infidelii trebuie sa moară. Infidelii fiind toți cei care nu au îmbrățișat credința musulmană.

În fata acestor informații care circulă în aceste zile pe net stăm și ne întrebăm, just, zic eu, ce religie este aceea care propovăduiește moartea?

Oamenii vor veni cel mai probabil cu soluții de protejare a vieții: închiderea granițelor, controale severe, limitari draconice, filaj și altele asemenea. Dar nu cred ca aceasta este soluția și nici nu consider ca este o variantă 100% sigură.

Cu toate riscurile de rigoare, și ca om al bisericii, pot afirma ca sunt situații în care religia poate ucide. Singura soluție este schimbarea religiei cu o Persoană. Trecerea de la un sistem la o Persoana simplifică semnificativ perspectiva asupra vieții. Pentru ca Persoana despre care vorbesc este Viața Însăși: Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat.

Când religia ucide este timpul sa privim spre o Persoană.

Dacă privim lucrurile și evenimentele din perspectiva creștină atunci oricare variantă de finalitate a vieții pe pământ este una winwin. Deci spun asta? Din acest motiv:

Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rînduit la mînie, ci ca să căpătăm mîntuirea, prin Domnul nostru Isus Hristos, care a murit pentru noi, pentruca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El.
1 Tesaloniceni 5:9-10 VDC

Lasă un răspuns