Poate știința explica totul? – Recenzie

Există o categorie de persoane care consideră că răspunsul la o asemenea întrebare nu poate fi decât afirmativ. Deși este vorba despre o categorie semnificativă de persoane care cred asta, trebuie să amintim și de cealaltă categorie care consideră că știința oferă răspunsuri adecvate la multe întrebări, dar rămân suficiente chestiuni care își găsesc răspuns în afara legilor naturale cunoscute.

Printre cei din urmă, îl regăsim și pe John C Lennox, care, în calitate de matematician, poliglot și apologet creștin, arată într-un mod inedit faptul că lumea științifică și cea religioasă nu se află în conflict cum susține scientismul, ci sunt mai degrabă parteneri de drum. Una dintre afirmațiile autorului este de fapt că știința nu explică ce este un lucru, ci, mai degrabă cum funcționează acel lucru. Același lucru se aplică inclusiv legilor științifice cunoscute. Ele nu crează / produc evenimente, ci doar oferă explicații cu privire la ceea ce deja există.

Este evident că autorul nu a intenționat să ne pună în față un compendiu apologetic, dar în aceeași măsură este evident că scrie unor cititori interesați sau frământați de întrebările elementare care ar putea pune într-o relație conflictuală credința și știința. Drept urmare, un cititor interesat să „urmărească faptele” ar putea ajunge la concluzii destul de interesante după lectura cărții scrisă într-un limbaj lipsit de clișee academice greu de urmărit.

Lasă un răspuns