Azi m-am intors dintr-o calatorie…

Frumoasa calatorie. Nu mai plecasem pe acolo cam de un an. Unii dintre voi cunoasteti locul, altii ati auzit de el. Am fost in Tara Minunilor. Am insotit-o pe Alice. Si pe Lewis Caroll. O lume cu susul in jos, o lume in care cuvintele capata orice conotatie vrei, o lume in care risti sa fii decapitat de o regina de cupa pentru orice fleac. Dupa ce te intorci din calatorie iti explici mult mai simplu comportamentele semenilor, felul in care gandesc si vorbesc ei. Iti gasesti singur raspuns la toate. Dar exista si riscul de a nu te mai regasi pe tine.

Mai sunt si alte tinuturi de vizitat. Narnia e unul superb. Cu tot ce se intampla acolo. Aslan iti deschide un drum nou. Iti ofera o noua sansa. Te invita intr-o lume in care fiecare zi e mai frumoasa decat precedenta.

Cat despre Gandalf, Frodo Baggins, Elfi, Hobbiti, Pitici ce sa iti povestesc! Sunt niste companioni extraordinari. Trebuie sa faci parte insa din Fratia Inelului. Sau macar sa-i urmaresti indeaproape activitatea.

La ceas de vacanta de iarna si inainte de colind pune mana pe una dintre cartile de mai sus. Sau de ce nu, pe toate. Iti deschid o lume nemaivazuta.

Si mai este o lume in care imi face placere sa ajung. Inca sunt pe drumul inspre acolo. La capatul calatoriei ma asteapta Regele. De unde stiu despre acea lume? Din Biblie. Biblia mea. Si a ta. Deschide-o, te asteapta ceva extraordinar la final!

Distribuie

8 comentarii la „Azi m-am intors dintr-o calatorie…”

  1. Frumoasa calatorie. M-ai facut sa reflectez putin. In ultima vreme nu am mai avut timp sa citesc si chiar mi-erea dor sa citesc ceva dar nu stiam ce. Multumesc mult pentru sugestii!

  2. Frumoasa calatorie. M-ai facut sa reflectez putin. In ultima vreme nu am mai avut timp sa citesc si chiar mi-erea dor sa citesc ceva dar nu stiam ce. Multumesc mult pentru sugestii!

  3. Silvi@ Dac incepi cu CS Lewis -si iti recomand cu caldura asta- citeste Narnia. daca incepi cu Tolkien citeste intai Hobbitul. E preambului Fratiei inelului. Alice in tara minunilor si Alice in oglinda inca mai cred ca o poti gasi la chioscurile de ziare.

  4. Silvi@ Dac incepi cu CS Lewis -si iti recomand cu caldura asta- citeste Narnia. daca incepi cu Tolkien citeste intai Hobbitul. E preambului Fratiei inelului. Alice in tara minunilor si Alice in oglinda inca mai cred ca o poti gasi la chioscurile de ziare.

  5. Multumesc mult pentru recomandari. Alice in tara minunilor/oglinzilor am citit deja insa despre Narnia si Hobbitul nu stiam prea multe.

  6. Multumesc mult pentru recomandari. Alice in tara minunilor/oglinzilor am citit deja insa despre Narnia si Hobbitul nu stiam prea multe.

Lasă un răspuns