Richard Dawkins, ateul care sare în apărarea rugaciunii Tatăl nostru

dawkinsProbabil că dacă aș face un sondaj de opinie și v-aș pune să spuneți care este primul nume de ateu celebru care vă vine în minte răspunsul ar înclina balanța spre Richard Dawkins. Și motivele sunt evidente. Richard Dawkins este cunoscut ca fiind un ateu convins care nu se dă în lături de la polemici cu creștinii. De data aceasta, în cel mai recent caz de cenzură religioasă din Marea Britanie, Richard Dawkins îi critică pe cei care au decis să refuze difuzarea unui spot publicitar produs de Biserica Anglicană prin care aceasta încuraja rugăciunea.

Săptămâna trecută, acționarii celui mai mare lanț de cinematografe din Marea Britanie care are o cotă de piață de 80% din numărul de săli de proiecție cinomatografică au decis să refuze difuzarea unui spot de 60 de secunde care încuraja rugăciunea pe motiv că ar fi contra politicii de neimplicare politică sau religioasă. Cum era de așteptat, decizia a stârnit controverse, iar Biserica Anglicană a primit un ajutor nesperat tocmai de la Richard Dawkins care a afirmat că „dacă cineva este ofensat de un lucru atât de obișnuit cum e rugăciunea, atunci chiar merită să fie ofensat”.

O opinie similară a formulat și Sarah Wollaston, parlamentar conservator și atee convinsă dar și adjunctul secretarului general al Consiliului Musulman din Marea Britanie, Shaykh Ibrahim.

Clipul cu pricina poate fi vizionat mai jos

Distribuie

2 comentarii la „Richard Dawkins, ateul care sare în apărarea rugaciunii Tatăl nostru”

  1. Pingback: Dumnezeu are simțul umorului: Azi Richard Dawkins | Blocnotes.ro

  2. Pingback: Ruben Ologeanu – Dumnezeu are simțul umorului: Azi Richard Dawkins | Istorie Evanghelica

Lasă un răspuns