Doamna Alina Mungiu Pippidi și banii norvegienilor

Screenshot (4)Nu am pus la îndoială raționamentul și buna credință a doamnei Alina Mungiu Pippidi nici când a pus pe hârtie piesa Evangheliștii, nici săptămâna trecută când a înfierat cu dușmănie campaniile împotriva deciziei Barnevernet de a lua în mod abuziv copiii familiei Bodnariu și ai altor familii. Dar de data aceasta aserțiunile doamnei Alina Mungiu Pippidi au stârnit o stare de uluire rar întâlnită.

Doamna anterior menționată susține cu subiect și predicat că toate mitingurile acestea sunt organizate de Putin și au drept scop destabilizarea Occidentului. Cu alte cuvinte, miile de oameni din diferite părți ale țării și ale lumii sunt adunați sub comanda lui Putin pentru a deturna democrația Occidentală spre o societate totalitară. Argumentul suprem al doamnei Alina Mungiu Pippidi este faptul că lozincile „sunt printate color și într-o engleză impecabilă.” Ori, se știe, singurii vorbitori de engleză impecabilă și singurii deținători de imprimante color sunt, evident, rușii.

Este dreptul autoarei să lanseze ipoteze în stânga și în dreapta, dar când face acest lucru pe o platformă finanțată de organizația Vellenes Fellesorganisasjon din Norvegia, parcă ipotezele domniei sale nu mai sunt atât de credibile și nici de bună credință. Și nici ale lui Moise Guran când vine vorba despre cazul Bodnariu aflat în aceeași postură. Dar cel puțin cel din urmă nu este atât de vocal pe tema enunțată.

Ar mai fi și alte lucruri de zis, dar mă sună Putin.

 

3 comentarii la „Doamna Alina Mungiu Pippidi și banii norvegienilor”

  1. bine spus ! cum nu se teme de Dumnezeu sa vorbeasca asa ceva! O credeam mai desteapta .dar sa spuna ca PUTIN este la baza acestor manifestatii e la minte cocosului! Doamna pidipi n-ai minte mai multa decat o gaina! Dar banii Norvegienilor va fura mintea si sufletul!!!!

  2. Riscam reducerea RO la cât era în 1912. Nu prea poate fi combatuta teza ca editorialistii si postacii ostili României Mari Regale cam zburdă în postromânism. Dna Alina Mungiu-Pippidi are radacini basarabene si a condus in 1990-92 excelentul saptamânal Opinia studenţească.

  3. Logica … este de rasul rușilor din cele mai îndepărtate cotloane siberiene…
    CONTINUT MODERAT DATORITA LIMBAJULUI INADECVAT

Lasă un răspuns