Unelte pentru apologeti

Habermas_3_RGBImi place sa urmaresc si sa ma implic in chestiuni apologetice. Am fost membru activ pe forumuri si am purtat discutii aparent interminabile cu oameni care porneau la drum cu presupozitia ca tot ce scrie in Biblie nu e demn de crezare. Incet, incet unii au renuntat la conceptia aceasta. Altii au tinut cu dintii de ideile lor.

Am admirat curajul unor oameni care stiu sa articuleze raspunsuri pertinente pentru cei care pun sub semnul intrebarii adevaruri din Scriptura. Astfel de persoane sunt capabile sa ofere un raspuns documentat pentru subiecte pe care le acopera. Dintre ei amintesc aici, desi lista e mult mai lunga, pe Josh Mc Dowell, CS Lewis, Norman Geisler, si altii. Din categoria new entries (pentru mine, intrucat ei activeaza in plan international de ceva vreme) face parte si Garry Habermas, omul care pune cap la cap argumente pentru a arata istoricitatea invierii lui Isus Cristos.

Am descoperit de curand un material prin care Habermas isi instruieste auditoriul referitor la strategia abordarii unor teme apologetice. Materialul incepe aici si continua, pentru cititorii de limba engleza, aici

Distribuie

Lasă un răspuns