Walter Keane sau povestea imposturii

Walter Keane nu este un nume foarte cunoscut pentru muritorii de rand desi, la vremea lui, a fost un trend setter in arta contemporana, admirat de Andy Warhol, un alt nume cu greutate in arta secolului XX, mai exact exponentul curentului pop art. Dar sa nu divagam prea mult.

Deci, Walter este un pictor amator (sau asta este ideea pe care incearca sa o induca) care ajunge sa fie cunoscut in intreaga America. Tablourile sale ajung sa fie ravnite de potentatii vremii. Aceste tablouri au o particularitate care ii creaza o amprenta artistica unica: personajele, in general fetite, sunt portretizate cu ochi extrem de mari. Doar ca odata cu picturile, artistul vinde si o mare minciuna. Secretul cel mai bine pazit nu este sursa inspiratiei, ci autorul real al lucrarilor: sotia sa care traieste puternice sentimente contradictorii. Pe de o parte vede lucrarile sale admirate la scara larga si pe sotul sau care culege laurii, iar pe de alta parte nu poate da in vileag toata povestea intrucat tot esafodajul se poate prabusi ca un castel de carti de joc.

Margaret, sotia si autoarea de drept a lucrarilor a fost prinsa in mreaja minciunii careia i-a fost in mod intentionat partasa. Intrebarea este daca si cum va reusi sa scape din aceasta mreaja si sa opreasca impostura? Big eyes reda povestea zbuciumata a personajelor amintite anterior.

Distribuie

Lasă un răspuns