Baiatul care NU s-a intors din ceruri

Baiatul care s-a intors din ceruriAlex Malarkey si tatal sau, Kevin au scris intr-o carte devenita bestseller si tradusa rapid si in limba romana experienta pe care copilul o are. Cartea relateaza experienta extrasenzoriala a baiatului in lumea in care intram dupa ce ne sfarsim alergarea aici. Autorul descrie calatoria, vizita si experientele pe care le-a avut in calatoria sa in ceruri.

Partea cea mai interesanta este ca ulterior, mai exact pe 14 ianuarie, baiatul admite faptul ca lucrarea nu este nimic altceva decat fictiune si nu are legatura cu realitatea. Reactia rapida a editurii Tyndale a fost retragerea imediata de la vanzare a cartii si informarea distribuitorilor ca o pot returna fara nicio problema. 

Aparent, lucrul acesta poate trece neobservat si gata. Este vorba despre inca o alta poveste frumoasa care are trecere la public. In esenta insa, problema este putin mai complicata deoarece: 1. ea a fost prezentata ca fiind veridica si a fost luata ca atare de multi, 2. nu face decat sa dea apa la moara celor care neaga existenta vietii de dupa moarte.

Partea buna din toata aceasta poveste este ca baiatul a sesizat pericolul unei astfel de carti, sensibilitatea publicului fata de aceste subiecte si apetenta pentru povesti de felul acesta in defavoarea relatarilor Scripturii. Prin urmare, in ultima sa interventie, atrage atentia asupra faptului ca 1. Biblia este suficienta pentru a obtine informatii cu privire la cer, 2. cartea sa a fost scrisa fara a fi cunoscut la momentul respectiv Scriptura.

Ce invatam de aici? 1. Nu tot ce zboara se mananca sau biblic spus, „cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.” 2. Prioritar este Cuvantul si nu basmele.

PS. In limba romana cartea inca poate fi cumparata.

Distribuie

Lasă un răspuns