The Hobbit: An unexpected journey

Anul 2013 a inceput cu o calatorie neasteptata la cinema unde rula The hobbit: An unexpected journey. Citisem cartea lui JRR Tolkien si dintr-o data m-a lovit curiozitatea sa vad filmul. Dupa un scurt search am descoperit unde rula pe 1 ianuarie si am purces impreuna cu consoarta spre locul cu pricina.

Fidel principiului Read the book before Hollywood does, am pornit in aventura sa vad cum interpreteaza Peter Jackson lumea lui Tolkien. E drept, regizorul mai repetase isprava si cu trilogia Stapanul inelelor, asa ca drumul era deja parcurs. De trei ori chiar. Fascinant insa a fost in primul rand ingemanarea dintre imaginatie si tehnologia 3d care a pus serios umarul la rezultatul final al filmului.

Nu vreau sa va povestesc filmul, ci doar sa semnalez ca Jackson reuseste sa extinda dimensiunea epica a povestii lui Tolkien dincolo de imaginatia mentala creata de lectura cartii de catre subsemnatul. A, si sa nu uit sa mentionez ca scenele de lupta nu prea sunt recomandate celor mai slabi de inger sau celor care nu gusta prea mult scenele de acest gen in filme.

Per final, daca m-ati intreba v-as raspunde ca merita sa faceti o calatorie pana la primul centru in care se difuzeaza filmul si sa porniti alaturi de BIlbo intr-o calatorie imaginara care dureaza circa trei ore.

Distribuie

2 comentarii la „The Hobbit: An unexpected journey”

Lasă un răspuns