Secretul celor care reușesc să țină hotărârile luate la început de an

La început de an luăm hotărâri despre care credem că vor schimba, în bine evident, viața noastră și, de ce nu, a celor din jurul nostru. Într-un cuvânt, este vorba despre hotărâri sau rezoluții care vor face lumea mai bună. Și, timp de o zi, două, o săptămână în unele cazuri, ne ținem de ele. Dar, pe măsură ce timpul trece, entuziasmul scade și, odată cu scăderea lui, rezoluțiile devin tot mai greu de pus în practică. În anul care se încheie am luat câteva hotărâri care nu au fost neapărat confortabile, dar despre care pot spune că le-am dus cu bine la capăt.

Cum am reușit? Am stabilit obiective clare, cuantificabile și rezonabile. Apoi, când am realizat că sunt aproape de îndeplinirea lor, am decis să le depășesc. A fost ușor? Nu. Comod? Deloc. Secretul a constat în stabilirea unor obiective rezonbile, iar bucuria a venit din depășirea lor. Au fost și eșecuri? Deloc. Au fost doar lecții de viață.

Atunci când începi cu schimbări mici, dar permanente, lucrurile încep să se miște în direcția corectă. Hotărârile majore sunt, de regulă, obiective de lungă durată care prespun schimbări semnificative. Iar acestea nu se întâmplă peste noapte. Există chiar un proverb care spune că o călătorie de 1000 de kilometri începe cu primul pas.

PS. Pentru ca motivația să fie mai puternică, adoptă hotărâri de care să beneficieze și alții.

Lasă un răspuns