Șapte zile care împart lumea

Sapte zile care impart lumea-274x380Cu toate că zilele acestea altele sunt subiectele teologice care crează efervescență în new media, merită să ne oprim preț de câteva ore pentru a savura o carte scrisă de o minte limpede precum cea a profesorului John C. Lennox.

Cartea Șapte zile care împart lumea este a doua întâlnire a cititorului român cu prestigiosul apologet John C Lennox de la Oxford University, prima fiind mult mai titrata Groparul lui Dumnezeu. Trebuie spus de la bun început că deși autorul scrie dintr-o perspectivă creștină, creaționiștii, și mai ales susținătorii teoriei young earth, vor fi surprinsi să descopere contra-argumente solide împotriva ideii că Pămânul are cel mult șase mii de ani și că Zilele creației se referă strict la perioade de 24 de ore.

Marele plus al cărții este limbajul accesibil cititorului nefamiliarizat cu conceptele teologice complexe care susțin ideea unui Creator aflat în spatele Universului. Pe lângă plusuri, la ediția în limba română consider problematică decizia editorului de a inova în ceea ce privește coperta. Ca unul care lucrează în domeniu de peste zece ani atât în media seculară cât și în cea confesională, cred că în domeniului designului de copertă de carte este foarte puțin spațiu pentru inovație. De ce spun asta? Pentru că este, din perspectiva mea, incomod să ții în mână o carte cu o copertă pliată în Z și care mai are pe deasupra și un format >A5 și 253 pagini. Este evident, în același timp, faptul că principalul factor în ceea ce privește decizia de a cumpăra o carte nu este (sper) designul coperții, ci conținutul ei.

Pe scurt, cei care consideră relatarea din Geneza 1 un text care descrie zilele Creației în sensul strict al perioadelor de 24 de ore au motve temeinice să se mai gândească odată după ce citesc argumentele lui John C Lennox. În plus, nu există niciun conflict, ar spune autorul, între știință și credință atâta timp cât există suficientă deschidere intelectuală. Cartea poate fi găsită AICI.

Pentru a încheia într-o notă actuală, Dumnezeu preferă și alte materiale pe lângă lemn. Și cel mai bine Îi iese când folosește nimicul.

Distribuie

Lasă un răspuns