Rugăciuni periculoase – Craig Groeschel

Dacă folosiți aplicația YouVersion pe telefon, ar trebui să știți că ea este dezvoltată de Life.Church, o entitate eclezială care accentuează apropierea de Dumnezeu într-o manieră contemporană. Și dacă mergem mai profund, pastorul senior al bisericii de tip multi-site este Craig Groeschel, destul de cunoscut și pe plaiurile noastre. Ei bine, am dat de Craig Groeschel în timp ce se afla pe un onorabil loc 35 într-un top 100 Amazon al celor mai citite cărți din ultima vreme. Posibil când citiți aceste rânduri ordinea să se fi modificat. 

Coperta cărții

Cartea sa abordează, după cum îi spune și numele, tematica rugăciunii fără să ocolească prezentarea propriilor eșcuri când vine vorba despre tema enunțată deja. Cartea are trei părți mari: Cercetează-mă, Frânge-mă și Trimite-mă, dacă nu punem la socoteală și capitolul final, Tulbură-mă, Doamne. Fiecare capitol este împărțit în subsecțiuni care fac cartea foarte accesibilă și extrem de ușor de citit. 

Evident, nu vă așteptați la un compendiu teologic, pentru că riscați să fiți necăjiți. De fapt, nici nu cred că autorul a intenționat așa ceva. Din câte am mai citit, nu am descoperit că s-ar fi aventurat vreodată în apele adânci ale dezbaterilor teologice, ci se rezumă la mesaje digerabile de creștinii mainstream.

Recomand cartea tuturor celor care doresc să își pună oarecum în rânduială această disciplină spirituală, dar și celor care cred că pentru a fi ascultați de Dumnezeu trebuie să aibă un vocabular adecvat și o ținută sobră. Desigur, lectura cărții nu ne scutește de practicarea disciplinei, căci, la urma urmelor, ce folos să știi fără să folosești ceea ce știi? 

Distribuie

Lasă un răspuns