Regina Elisabeta a II-a și prietenia ei de-o viață cu evanghelistul Billy Graham

Populara serie TV produsă de Netflix despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii intitulată The Crown include într-unul dintre episoadele sezonului doi, mai exact în cel de-al șaselea, câteva detalii privitoare la relația de prietenie dintre Regină și evanghelistul Billy Graham.

Cu ocazia unei întâlniri care are loc după ce evaghelistul predică în Windsor Chapel la invitația monarhului britanic, Regina îl întreabă la prânzul oferit cu acest prilej pe Billy Graham despre iertare și despre posibilitatea de a trăi o viață creștină.

Episodul a generat un interes semnificativ și o serie de conversații pe această temă. Lucrul în sine nu este o noutate dat fiind faptul că Regina nu și-a ascuns niciodată credința creștină. De altfel, ea chiar a scris câteva cuvinte despre acest subiect în prefața cărții The Servant Queen and The Master She Serves, în care afirmă că „am fost dintotdeauna – și așa voi rămâne – extrem de recunoscătoare pentru rugăciunile tale și lui Dumnezeu pentru dragostea Sa statornică. Am văzut credincioșia Lui.”

Și Billy Graham mărturisește în biografia sa Just As I am, că au fost numeroase ocazii când a întâlnit-o pe Regină atunci când s-a aflat în Marea Britanie, iar Regina i-a întors vizitele când s-a aflat în Statele Unite.

Despre prietenia celor doi scrie și consultantul istoric și autorul Robert Lacey care afirmă că, pentru Regină, credința în forma ei evanghelică clasică este fundamentală și este derivată din exemplul mamei sale care obișnuia să îngenuncheze în fiecare seară pentru a-și spune rugăciunile. Se spune despre Regină că face exact același lucru.

Aceeași idee este susținută și de Stan Rosenberg de la Facultatea de Teologie și Religie a Universității Oxford care afirmă că Regina este o persoană cu o credință vibrantă care citește Scriptura zilnic, participă la serviciile Bisericii săptămânal și se roagă în mod frecvent.

Chestionați cu privire la conținutul discuțiilor dintre Regină și evanghelist, membrii familiei Graham au precizat că acestea au fost private și, prin urmare, nu le sunt foarte cunoscute detaliile, dar puse într-un context mai larg, informațiile din episodul cu pricina sunt, foarte probabil, aproape de realitate.

Distribuie

Un comentariu la „Regina Elisabeta a II-a și prietenia ei de-o viață cu evanghelistul Billy Graham”

  1. Pingback: Regina Elisabeta a II-a și prietenia ei de-o viață cu evanghelistul Billy Graham - Biserica Crestina Adonai

Lasă un răspuns