Razboiul de uzura dus de comunitatea minoritatilor sexuale

Guvernatorul statului Kansas a emis un ordin executiv pentru protejarea libertatii de constiinta in statul sau numit „pastrarea si protejarea libertatii religioase” prin care clerul si alte organizatii religioase sunt protejate de a actiona impotriva propriilor convingeri religioase. Documentul poate fi citit AICI.

Acesta este cel de-al doilea act de acest fel, dupa stiinta mea, in care oamenii politici se delimiteaza de decizia Curtii Supreme a Statelor Unite prin care se redefineste termenul de familie si prin care oficierea casatoriilor intre persoane de acelasi sex devine legala in toate statele americane. Primul care a decis semanrea unui astfel de document este guvernatorul statului Texas.

Este evident pentru toata lumea ca politica minoritatilor sexuale este cea a pasilor marunti in urma careia drepturile solicitate sunt obtinute gradual. Ramane de vazut modul in care vor reactiona si alti politicieni fata de aceste concesii marunte, dar dese. In ceea ce ne priveste, cred ca suntem o comunitate (inca) extrem de atasata de valorile traditionale, dar va veni probabil  vremea cand deciziile nu vor fi luate de demos, ci de oameni politici total dezafiliati valorilor crestine.

Exista o fabula in care un grup de broscute se balacesc intr-un bol cu apa. Una dintre ele, cea mai inteleapta, incepe sa semnaleze faptul ca ceva este in neregula cu apa. Vasul nu este tocmai bine amplasat. Sub el arde un foc mic ce va incalzi apa, iar in cele din urma briscutele vor sfarsi oparite. In timp ce broscutele se scalda in voie, ignorand total confratele lor „bigot”, „retrograd”, focul incalzeste incet, incet apa. Fara sa isi dea seama, vietatile isi vad de viata in continuare in timp ce temperatura creste usor, usor, finalul devenind predictibil.

Nu stiu daca respectivele broscute au realizat in cele din urma ca le asteapta pieirea, dar cert este ca ne aflam intr-un vas cu apa a carei temperatura creste incet, incet.

Lasă un răspuns