Podul spionilor. Și avocații pot fi simpatici. Uneori

 

bridge-of-spies-fallDISCLAIMER: Materialul de mai jos redă, în linii mari, intriga filmului.

Un avocat infatuat ajunge al doilea cel mai detestat om din America după de îi revine sarcina de a-l apăra cu succes în timpul războiului rece pe spionul rus Rudolf Abel. Mirosind de la bun început că prin condamnarea la moarte a spionului, conform cerințelor legale, nimeni nu are de câștigat, Jim Donovan, avocatul specializat în asigurări, plusează și obține închisoarea pe viață pentru acesta din urmă stârnind antipatia întregii țări. Atât judecătorul cât și nici avocatul nu folosesc totdeauna cea mai simplă cale de soluționare, dar în cele din urmă există un echilibru din punct de vedere juridic

Inevitabilul se produce și în cele din urmă strategia avocatului se pare că dă rezultat. Rușii capturează și ei un american și lasă deschisă posibilitatea negocierii unui schimb de spioni. Lucru care cade în sarcina lui Donovan, avocatul. Ajuns în Postdam descoperă că mai poate negocia încă puțin pentru a obține încă un cetățean american capturat, de astă dată de est germani.

Roata se întoarce și, din al doilea cel mai urât om din America urcâ câteva sute de milioane de locuri spre cel mai popular cetățean american al vremii sale.

Spielberg, căci el este regizorul, aduce în discuție câteva teme la care ar trebui să medităm din când în când: preocuparea pentru alții indiferent de consecințe, preocuparea pentru adevăr indiferent de consecințe și preocuparea pentru integritate indiferent de consecințe. Să mai spun și că filmul este inspirat de o poveste reală?

Lasă un răspuns