Patru motive pentru care crucifixul comunist este hidos

secerea
Sursa foto CNN

Multi s-a putea intreba daca eu in calitate de credincios protestant (nu este nicio greseala) am ceva cu crucifixul comunist oferit Papei Francisc in timpul vizitei acestuia in Bolivia.

Sunt doua raspunsuri. Unul scurt si unul lung. Cel scurt: am. Cel lung tine de o asociere cel putin discutabila intre doua simboluri create e doua comunitati diametral opuse.

In primul rand, comunismul si crestinismul stau pe pozitii diametral opuse cand vine vorba espre existenta unui Creator si sustinator al acestui univers. Daca cel dintai neaga existenta lui Dumnezeu, cel de-al doilea isi face o profesiune de credinta din proclamarea acestui adevar.

In al doilea rand, comunismul afirma ca omul este o fiinta eminamente materiala care se descompune treptat dupa ce isi incheie in mod definitiv calatoria pe acest pamant. Crestinismul sustine tocmai contrariul. Ca dincolo de materie exista spiritul. Care este vesnic.

In al treilea rand, desi comunistii imprumuta extensiv din ideologia crestina, ideologia crestina ofera o solutie net superioara atunci cand vine vorba despre egalitatea de rasa, sex, stare socio-economica.

In al patrulea rand, desi declara egalitatea individului la nivel teoretic, comunismul s-a facut vinovat de crearea cultului personalitatii cu repercusiuni evidente in istoria recenta: Lenin, Stalin, Mao, Ceausescu, Kim Jong Un, etc. Crestinii au transferat inchinarea unei Persoane transcendente care si-a pus amprenta in istoria mantuirii.

Mai sunt si alte motive pentru care secerea si ciocanul, simbol creat in timpul Revolutiei Ruse, și crucea, simbol atribuit in batjocura crestinilor si asimilat ulterior de catre acestia, nu pot sta impreuna oricat de toleranti sau reconcilianti am vrea sa fim cu semenii nostri.

Cert este ca in momentul in care Papa primeste de la Evo Morales, Presedintele Boliviei simbolul, acesta pare sa-i spuna omului politic in limba spaniola ca acest lucru nu este in regula. Mai sigur este ca respectivul cadou nu va sta niciodata intr-un loc de inchinare, daca este sa ne luam dupa Federico Lombardi, Purtatorul de cuvant al Vaticanului.

Un comentariu la „Patru motive pentru care crucifixul comunist este hidos”

  1. Tot ce se intampla in Vatican este o jignire imensa,o batjocura la adresa Lui Dumnezeu,sunt fariseii din zilele noastre dar si mai rau,au adunat acolo tot felul de chestii pagane,adica iau din fiecare religie cate umpic,din Egiptul antic,vechiul Babilon si zic ca fac totul din iubire,ii duc pe oameni in ratacire,deja in lume sunt multi anticristi,iar papa e unul dintre ei care ii creeaza drum celui rau,iar oamenii cred ca e un om „bun”,nu e decat un lup imbracat in oaie!!fiti cu bagare de seama si vegheati la Cuvantul Lui Dumnezeu,e foarte usor in ziua de azi sa cadeti in plasa lor!

Lasă un răspuns