Nu este suficient să fii unic…

Auzim adeseori incurajarea, afirmatia sau propozitia: Tu esti unic, nu poti fi comparat cu nimeni. Sau varianta imperatva: Fii diferit! Fii cool! Fii altfel!

Astazi vreau sa va arat ca nu este suficient sa fii cool, unic, diferit, altfel. Este bine sa fii si util in acelasi timp.

Adica, iata ce vreau sa zic:

Distribuie

8 comentarii la „Nu este suficient să fii unic…”

 1. Prometheus,
  ce e cu tine tata?

  Romoflorin,
  Eclesiastul ar fi putut spune la fel de bine: Nimic unic sub soare. Da, stiu sa nu imi spuneti ca amprentele, personalitatea sunt totusi unice. Sunt de acord ca Dumnezeu si-a pus amprenta pe fiecare dintre noi, in mod individual.

 2. In afara de amprente UNIC mai este zgomotul batailor inimii, bulbul firului de par si mai sunt si altele (dat am pierdut fituica dupa care sa copiez)
  Unic este opusul a ceva care se gaseste sau se intampla foarte des
  Nou (noutate) este opusul a ceva care nu s-a mai vazut /gasit / intamplat pana atunci, si se poate aplica la inventii. In dictionar se explica mai bine, eu ma refer la ce-mi spune mie contextul. Daca ne referim la modul cum se poarta tinerii ca sa fie altfel decat adultii (in general autoritatea imeidiata) atunci si ei vor deveni comuni in goana dupa unicitate ca se vor replica prin imitatie unii pe alti.
  Eclesiastul se refera la ce a perceput el ca a facut Dumnezeu si se gaseste „sub soare” (presupun ca pe pamant).
  Unic poate insemna si diferit dar nu totdeauna cu conotatie pozitiva (vezi dizabilitatile de tot felul, unele unice!!)
  OMul este unic, asta este convingerea mea, chiar daca am fi avut exact aceleasi atribute fizice tot ne-am fi deosebit dupa miile de combinatii dintre atributele noastre psihice si s-ar fi vazut mult mai bine cat suntem de diferiti unii de altii.

Lasă un răspuns