Little boy – Povestea credintei in lucruri imposibile

Little boyLittle Boy reda povestea unui copil ce sufera de nanism hipofizar care este nevoit sa isi vada tatal plecat in razboi si care crede ca il va putea aduce inapoi prin propriile puteri. In ciuda ostilitatii semenilor, Little Boy depaseste conditia copilului ironizat de societate datorita unei probleme de sanatate. Little Boy este si drama uni japonez discriminat pe considerente rasiale, a ateismului searbad si a faptului ca violenta nu se combate prin violenta.

Ceea ce este interesant este si faptul ca filmul a fost lansat exact in anul in care s-au comemorat exact 70 de ani de la lansarea bombei atomice asupra orasului Hirosima. In treacat fie spus, bomba s-a numit Little boy.

Am fost placut surpins sa descopar ca se pot scrie si azi scenarii atat de miscatoare la mult prea comercialul Hollywood. Fara a se vrea un film religios, „pelicula” prezinta intr-o lumina neutra aventura credintei unui copil de opt ani indrumat de un preot si de un prieten discriminat la randul sau pe motive rasiale. In ciuda mediului ostil sau „bine intentionat” al societatii vremii sale, copilul reuseste sa isi creeze propriul sistem de credinte, nesofisitcat de altfel, care ramane de vazut daca se va dovedi viabil in cele din urma.

Filmul poate fi o buna rampa de lansare a unor discutii cu privire la validitatea credinei, a modului in care trebuie inteleasa, dar mai ales traita.

 

 

Lasă un răspuns