Jesus freak sau cum au anticipat DC Talk vremurile noastre

marius-si-ruth-bodnariu1Probabil sunteți la curent cu frământările familiei Bodnariu din Norvegia căreia autoritățile de acolo le-au luat copiii pe motiv că sunt vinovați e îndoctrinare religioasă. Sunt, cum s-ar spune, Jesus Freak. Faptul acesta îmi aduce aminte de o melodie din 1996 care anticipa într-un fel vremurile de azi.

I-am auzit prima dată prin 1998 sau 1999, nu mai știu exact anul, dar știu exact melodia și pe cel care a adus caseta (caseta este obiectul acela de regulă transparent în care era o banda magnetică pe care era imprimată muzică de cele mai multe ori și pe care o deram cu un creion). Era What If I Stumble, iar formația de care nu auzisem pînă atunci era DC Talk.

Încă de la început au fost contestați, desconsiderați de cei obișnuiți să asculte doar Frații Groza și nu spun asta într-un mod ireverențios față de românii amintiți, dar iată că după mulți ani o prestigioasă revistă creștină aruncă o ipoteză nu tocmai confortabilă pentru mulți: DC Talk și al lor album Jesus Freak este o bornă în ceea ce privește muzică creștină a ultimelor decade și, aș adăuga eu, o anticipare foarte precisă a vremurilor noastre:

Jesus Freak, by dcTalk, is the most important Christian pop album of all time. SURSA

Fără a spune că agreez în totalitate cu versurile lor și fără să negăm influența pe care seria, controversată de altfel, a lui Tim LaHaye, Left behind, a avut-o asupra melodiei amintite la începutul articolului, nu cred că greșim dacă spunem că aceasta a fost muzică unei generații care a avut propriile ei frământări și căutări și totodată semnalul de alarmă care spune că The worst is yet to come!

Melodia Jesus freak, cea care creionează vremurile în care trăim este aici:

Lasă un răspuns