Ioan Bunaciu – 86 de ani

Figură emblematică a mișcării baptiste din România, Ioan Bunaciu a celebrat cea de-a 86-a aniversare pe 7 ianuarie 2010. Pastor, profesor și autor de carte, Ioan Bunaciu a devenit cunoscut în rândul comunității baptiste locale în special datorită slujbei sale de Director al Seminarului Teologic Baptist în perioada 1970 – 1988.

În prezent, locuiește în București, este pensionar și frecventează Biserica Baptistă Providența din cunoscutul cartier Ferentari. În ultimii doi ani a pregătit trei cărți:

Umblând pe ape printre stânci (O autobiografie în oferă un răspuns speculațiilor apărute într-o altă carte vis a vis de perioada 1955 – 1989),

Crâmpeie de istorie. Propovăduirea evangheliei în bisericile baptiste din România (O lucrare care descrie viața a peste 100 de pastori baptiști români care s-au înscris la Seminarul Teologic Baptist până în 1984) – Cartea se află în lucru.


Concepția baptistă despre lucrarea Duhului Sfânt
(Un răspuns personal la actualele probleme pneumatologice recent apărute). Cartea este așteptată pe piață începând cu luna februarie a acestui an.

2 thoughts on “Ioan Bunaciu – 86 de ani

Lasă un răspuns