Ice age sau hot age?

Hot_day__Cold_night_by_giladUrmăresc cu interes discuțiile despre transformările climatice la care suntem martori. Și am un motiv destul de serios: cred că istoria este liniară, nu ciclică și că ea se îndreaptă spre un final. Iar punctul final îl va pune Dumnezeu. el este cel care are primul și ultimul cuvânt în Univers.

Am fost bombardat cu informații despre încălzirea globală, ca și voi, de altfel. Unul dintre primii care mi-au semnalat că s-ar putea să asistăm la o mișcare ce pornește de la premise greșite a fost un prieten, Ninel, inginer specializat în protecția mediului. Tot el mi-a semnalat opinia lui Lech Walesa, catolic practicant, care atrăgea atenția la faptul că asistăm la nașterea unei noi religii: ecologizarea extremă. În timp am mai descoperit și alte voci care se luau la trântă cu nobelizatul Al Gore. De curând, am descoperit aici și aici că se ridică tot mai multe voci care susțin teoria răcirii globale.

Acum, eu în calitate de credincios, cred că „pământul cu tot ce este pe el va arde”. Întrebarea pe care o ridic însă este cât sunt de valide aceste teorii la care am făcut referire: cea a încălzirii globale și cea a „micii glaciațiuni”?

Distribuie

7 comentarii la „Ice age sau hot age?”

  1. Sint foarte valide. Pamintul trece mereu prin perioade ciclice de incalzire, apoi de racire. Minciuna mare este ca omul le face toate astea. Stiu ca unii se cred Dumnezeu si zic ca ei au putere asupra climei pamintului….dar nu e asa. Omul nu are nici o vina in cazul asta.

  2. Sint foarte valide. Pamintul trece mereu prin perioade ciclice de incalzire, apoi de racire. Minciuna mare este ca omul le face toate astea. Stiu ca unii se cred Dumnezeu si zic ca ei au putere asupra climei pamintului….dar nu e asa. Omul nu are nici o vina in cazul asta.

  3. S-ar putea să ni-i punem în cap pe cei de la Maimultverdepunctro si pe alţi ecologişti de ocazie.

    De aceea este bine să precizăm că asta nu înseamnă că trebuie să ne batem joc de resurse sau de natura în care Dumnezeu ne-a pus administratori.

  4. Nu am spus niciunde ca sa ne batem joc de natura. Dar nici sa i ne inchinam, cu pretul vietii unor oameni. In fata lui Dumnezeu, un om este mai important decit un milion de pomi, sau un milion de animale.

Lasă un răspuns