Iată, ei stau la ușă și bat (II)

Iata ei stau l-a usa si bat.jpegDacă în prima parte Michael Licona abordează o temă ceva mai cunoscută românilor, și mă refer aici la învățăturile promovate de organizația Martorii lui Iehova, în partea a doua a cărții „Iată, ei stau la ușă și bat”, același autor face o trecere în revistă a învățăturilor mormone, o denominație mai puțin cunoscută și adesea confundată cu creștinismul evanghelic.

Cu răbdare și tact, autorul ne arată pe scurt care este învățătura de bază a lor, unde se deosebesc fundamental de învățăturile creștinismului istoric și care sunt motivele pentru care învățăturile lor sunt total diferițe de cele creștine.

Practic, mormonii ne servesc, dacă ar fi să îl cităm pe Pavel, „o altă Evanghelie”. Una care spune că Isus le-a vestit amerindienilor evanghelia întrucât creștinimul istoric era irecuperabil, că îngerul Moroni lăsat un mesaj încifrat într-o limbă veche într-o carte de aur pe care, evident, întemeietorul religiei mormone a fost apt să îl descifreze. Cu tact și răbdare, autorul identifică mistificările istorice afirmând, inclusiv în baza declarațiilor istoricilor mormoni, că elementele fundamentale ale istoriei mormone nu au corespondent în realitate.

Cartea oferă o perspectivă de ansamblu a erorilor proclamate de mormoni cu pretenție de adevăr și îl pregătește pe cititor pentru o foarte probabilă întâlnire cu misionarii mormoni.

Lasă un răspuns