God is not dead. Povestea despre costurile proclamarii adevarului

God is not deadGod is not dead este un proiect cinematografic ce se doreste a fi un demers apologetic. Am privit, atat cat am rezistat, cu suspiciune filmele de acest gen si altele care sunt conexe credintei crestine. Si am avut motivele mele. Primul motiv este calitatea realizarii productiilor. Sunt departe de cerintele actuale din punct de vedere calitativ si nu fac altceva decat sa arunce o lumina nefavorabila asupra credintei crestine. Un alt motiv este inflatia de filme cu influente religioase din ultimii ani. Dar aceasta este o cu totul alta discutie. God is not dead este de alta factura.

God is not dead este in primul rand povestea unui baiat din primul an de facultate care se „baga singur in gaura de sarpe” incercand sa ofere un raspuns valid profesorului de filosofie care este un ateu convins ce incearca, si partial reuseste, sa isi impuna „credinta” atee, daca ateismul poate fi numit un sistem de credinte, in fata studentilor.

In al doilea rand este povestea unei bloggerite de succes care realizeaza interviuri critice, pe alocuri de-a dreptul acide, cu exponentii credintei crestine. Pe masura ce scenariul se desfasoara, tanara descopera ca lucrurile nu sunt asa de sinple, iar viata poate oferi surprize nebanuite.

Cea de-a doua poveste reda experienta de viata a unei tinere care este nevoita, in ciuda vointei proprii, sa isi arate din punct de vedere vestimentar apartenenta religioasa islamica. Ulterior lucrurile se schimba si ajunge la concluzia ca un sistem religios trebuie testat pentru a fi validat.

Revenind la povestea lui Josh Wheaton vedem stradania unui tanar care reuseste in cele din urma sa zdruncine sistemul ateist impus de radicalul profesor de filosofie Radisson. Demn de remarcat este faptul ca in cadrul acestui demers tanarul nu doar ca reuseste sa reduca la tacere sistemul impus, ci si sa ii determine pe colegii sai sa evalueze validitatea argumentelor in favoarea crestinismului.

Intrebarea cu care am ramas in minte a fost: Cati dintre evanghelicii de azi ar fi dispusi sa isi faca cunoscute credintele religioase atunci cand se afla pusi in situatii similare?

Bonus. Unii s-ar putea sa fie placut surprinsi de aparitia trupei Newsboys de la finalul filmului.

Lasă un răspuns