Elisabeth Elliot – a trecut Prin portile splendorii

Zilele acestea (15.06) a trecut la venerabila vârstă de 88 de ani Prin portile splendorii, intr-o discretie totala si surprinzatoare in acelasi timp, Elisabeth Elliot sotia misionarului martir Jim Elliot. Zic surprinzatoare pentru ca, de regula, astfel de evenimente sunt preluate rapid in media evanghelica națională. 

De data aceasta, nimeni nu a semnalat pana acum, dupa stiinta mea, faptul ca sotia unui martir al secolului XX a trecut la celel vesnice. Autoarea este cunoscuta publicului român datorită faptului că a acceptat faptul că Dumnezeu a hotărât ca soțul său să își sfârșească viața pământească ucis de războinicii din tribul Auca în timp ce le ducea acestora mesajul împăcării cu Dumnezeu și datorită cărții care a descris acest eveniment și trăirile personale asociate faptului mai sus menționat. Dintre titlurile cu care publicul din România ar trebui să fie familiarizat amintesc aici: La umbra celui Atotputernic și Prin Porțile spelndorii.

Elisabeth Elliot a continuat să slujească diferite cauze misionar-evanghelistice de-a lungul vieții punându-și amprenta asupra lucrărilor în domeniu. Viața sa și a lui Jim Elliot a continuat să fie, de-a lungul anilor o sursă de inspirație pentru cititori.

Lasă un răspuns