Două idei pentru a alunga singurătatea de Crăciun

Este îndeobște acceptat faptul că perioada care generează cele mai mari probleme emoționale este Crăciunul. În mijlocul aglomerației și al agitației multe persoane se simt singure, alienate sau deprimate de-a binelea. La un moment dat fiecare dintre noi este lovit de sindromul singurătății. Ea este companionul nedorit și neașteptat care ne însoțește fără să îi cerem acest lucru. Cu toate acestea, singurătatea și ceilalți tovarăși ai ei pot fi trimiși la primbare folosind două opțiuni care ne sunt la îndemână și care nu implică nici costuri și nici eforturi uriașe.

  1. Apartenența la un grup. Comunitatea este unul dintre dușmanii singurătății. O comunitate care se adună laolaltă animată de aceleași idealuri și cu același gând poate fi un antidot perfect pentru trecătoarele stări de înstrăinare.
  2. Implicarea în viața altor persoane care se luptă cu aceleași stări. Ajută o persoană care se află într-o stare similară să o depășească. Nu trebuie să cauți foarte mult în jurul tău. Nu ai decât să deschizi ochii puțin.

Probabil că cea mai bună comunitate căreia să îi aparții este biserica. Cu bunele și cu mai puțin bunele ei, acesta este locul pe care ți-l recomand cu cea mai mare căldură. Sigur vei avea posibilitatea să descoperi o cale de a-ți depăși singurătatea.

PS. Ce zici, ne vedem pe 24 decembrie?

Lasă un răspuns