deMotivațional: De ce nu cred toate poveștile de succes

Succes

Ați auzit cu toții la conferințele despre succes clasicele exemple ale lui Bill Gates și Mark Zuckerberg care nu au mai terminat facultatea și au avut mare succes. Cum eșecul lor a fost transformat într-un incontestabil succes. Cum circumstanțele nu i-au înfrânt pentru că ei au întors în favoarea lor toate adversitățile. Parțial adevărat. Vorbitorii motivaționali (se facă că) uită să ne spună două lucruri. Sau poate chiar nu le cunosc.

În primul rând Gates și Zuckerberg au plecat de la Harvard. Universitate de elită în orice top al universităților din lume la care nu intră chiar oricine. Îți trebuie multe conexiuni neuronale pentru a reuși să fii admis acolo.

În al doilea rând ei nu au renunțat pentru că nu au mai reușit să facă față cerințelor academice și nu aveau capacitatea de a obține o diplomă, ci pur și simplu au plecat pentru a se dedica unor proiecte personale cum ar fi Microsoft, respectiv Facebook.

Așa că, data viitoare când experții în succesologie îți vor povesti despre cei doi, asigură-te că știe ce facultăți au abandonat aceștia. Și pe care le-au reluat după mulți ani.

Lasă un răspuns