Chiar era nevoie de teren gratuit pentru cea mai mare moschee din Europa?

Chiar era nevoie ca cea mai mare moschee din Europa sa fi construita in Romania pe un teren oferit gratuit de Guvern?

Principalul argument privind ridicarea unei moschei este faptul ca, in prezent, se afla in Bucuresti, la studii sau in interes de afaceri circa 10000 de musulmani si ca trebuie sa li se asigure un centru adecvat de inchinare. Iar Guvernul trebuie, in numele libertatii de exprimare, sa asigure un mediu propice. Principiul acesta cred ca nu poate sta in picioare intrucat exista tari musulmane unde procentul de credinciosi crestini este cel putin la fel de mare precum numarul de musulmani mentionat in Bucuresti si care nu beneficiaza de facilitati similare. Istanbulul este, bunaoara, un exemplu in acest caz. Are rost sa mai amintim mult prea cunoscutul caz din 18 aprilie 2007 cand trei crestini au fost ucisi?

In contextul expansiunii in Europa, afirmatie asumata explicit de Statul Islamic, oferirea unor facilitati de acest gen, nu face decat sa ofere oportunitati nesperate unor extremisti inflitrati intre musulmanii de buna credinta. Demersul Guvernului Romaniei este cat se poate de bizar daca privim lucrurile din aceasta perspectiva. Problema nu  reprezinta cei 70 000 de musulmani care traiesc de secole in Dobrogea si care nu au ridicat probleme similare cu cele ridicate de islamismul radical. Nu pentru ei se ridica respectiva moschee pe cei 4000 11 000 de mp oferiti cu atata gentilete prin ordonanta de Guvern.

Apoi, in contextul islamizarii accelerate a Europei si a declinului crestinismului apusean, decizia nu face decat sa confirme trendul pe care vrem, nu vrem, il vom vedea curand si in zona aceasta a Europei. In curand, Europa va trebui sa fie recrestinata. Si s-ar putea ca misionarii sa vina tocmai de acolo de unde sunt prigoniti tot mai tare.

LATER EDIT: Domnul Andrei Plesu atrage atentia asupra faptului ca in alte democratii printre care si mult prea toleranta Norvegie au declinat cererea de construire a lacasului de cult.

Un comentariu la „Chiar era nevoie de teren gratuit pentru cea mai mare moschee din Europa?”

  1. Pingback: Revista blogosferei evanghelice de limbă română (11) | Aradul Evanghelic

Lasă un răspuns