Bill Hybels – vizita fulger la Bucuresti

Azi, 8 februarie în București, Bill Hybels a avut o întâlnire cu circa 100 de persoane care ocupă poziții de slujire în cadrul comunității evanghelice locale. Pe parcursul întâlnirii / seminarului Bill a avut bunăvoința de a discuta deschis cu participanții vis a vis de problemele actuale ale celor care slujesc bisericile. Paleta de discuții a variat de la întrebări de genul Cum să aduni fonduri pe timp de criză și până la Trebuie sau nu să dea păstorul local socoteală bisericii pentru munca pe care o face? Nu au fost neglijate nici alte aspecte precum creativitatea și spontaneitatea în lucrarea de transmitere a Cuvântului. Discuțiile antrenante au fost urmărite de cei din auditoriu și datorită vastei experiențe în ceea ce privește lucrarea spirituală pe care Bill Hybels o are. Merită menționat că anul acesta, Willow Creek Community Church din zona Chicago, înființată și păstorită de Bill Hybels, împlinește 37 de ani de existență.

Întâlnirea a fost facilitată de organizația Big Impact Romania

4 comentarii la „Bill Hybels – vizita fulger la Bucuresti”

 1. Din ce am vazut pana acum in slujbele lor cred ca s-au departat mult de ceea ce inseamna Biserica, chiar daca paravanul folosit este dorinta de a fi relevant. Dar pentru ceva nou pentru Romania, fie si din experienta lor nu strica. Mie mi-a lăsat un gust puternic de suerficialitate. Dar e o impresie a 2 adulti.

  1. Ideea e că putem învăța din mai multe surse cum să promovăm valorile împărăției. Chiar Mântuitorul își averiza ucenicii că fiii veacului sunt mai înțelepți decât fiii luminii. Întrebarea e de ce să nu cercetăm toate lucrurile și să păstrăm ce este bun. Eu propun să îl lăsăm pe omul Bill Hybels și să vedem cum reușește să transmită adevărurile eterne.

 2. Procedezi corect asa fr. Teologeanu, chiar daca sunt propuse teme ca teologia umanista,seculara si teologia prosperitatii e important sa folosim discernamantul primit si prelucrat pentru a selecta ceea ce este util si folositor pentru Evanghelia lui Christos.

  Binecuvantari alese.

  1. Ruben, poti sa imi spui Ruben.

   Interesanta perspectiva aceasta. Chiar ieri am citit despre o modalitate excelenta de a contextualiza mesajul. Cred ca ar merita un post separat, dar o spun aici.

   Un misionar călătorea cu avionul spre câmpul de lucrare. In timpul zborului stewardesa l-a întrebat dacă dorește ceva de băut. Omul i-a răspuns că a băut ceva cu douăzeci de ani în urmă și nu îi mai este sete. De aici a pornit o întreagă discuție spirituală.

   Și aceasta poate fi o metodă de contextualizare a unui text cu sacru.

Lasă un răspuns