Antonin Scalia, judecătorul de la Curtea Supremă a SUA regretat de evanghelicii americani

justice-antonin-scaliaAntonin Scalia, primul judecător de la Curtea Supremă a Statelor Unite cu origini italiene și credincios catolic practicant a încetat din viață la vârsta de 79 de ani după 30 de ani de activitate juridică în cadrul Curții Supreme. Scalia este cunoscut ca un susținător ProLife curent ideologic ce susține dreptul la viață al ființelor umane nenăscute și mplicit oponent al avorturilor, oponent al căsătoriilor de același sex, credincios catolic practicant și tată al unui preot catolic. Printre acțiunile sale publice sale amintim faptul că a criticat foarte vocal demersurile avocaților care sprijineau din punct de vedere juridic demersurile comunităților care sprijină căsătoriile de același sex afirmând că avocații nu sunt pregătiți să fie filosofii care decid în materie de chestiuni de natură morală precum avort, homosexualitate, sinucidere asistată.

El a fost numit în funcție de Ronald Reagan în urmă cu 30 de ani fără 5 zile, pe 18 februarie 1986. Acuzațiile venite din partea detractorilor săi privesc în special faptul că este implicat în procesul juridic având la bază un fundament catolic exprimat public. Acestor critici, Scalia le-a răspuns că nu există un judecător catolic după cum nu există nici o modalitate catolică de a face hamburgeri. Aceasta fiind, în opinia judecătorului o falsă problemă. A admis faptul că din punct de vedere juridic este ghidat de două principii creștine: „fiți desăvârșiți după cum Tatăl vostru ceresc este desăvârșit” și „Să nu minți”.

Comunitatea evanghelică americană deplânge pierderea unui apărător la cel mai înalt nivel juridic al valorilor creștine. Printre liderii evanghelici americani care și-au exprimat regretul este și Franklin Graham care a spus că judecătorul Scalia a fost un apărător conservator al Constituției și a ținut sus standardul moral… I se va simți lipsa, iar în urma sa rămâne un gol la Curtea Supremă.

Informații suplimentare AICI.

Lasă un răspuns