Ce este Botox-ul si cum se aplica

19 Feb

Ridurile apar datorita constructiei muschilor de sub piele. Botox sau “Clostridium Botulinum” reprezinta o toxina proteica purificata ce deriva dintr-o bacterie. Este inofensiva pentru ca este folosita in cantitati foarte mici si nu se raspandeste in tot corpul. Aceasta proteina este folosita pentru a relaxa muschii din acea regiune pentru o perioada de timp intinerind tenul.

Injectii chirurgicale invizibile cu botox sunt facute sub tenul fetei in regiunea afectata in doze foarte mici. In acel moment muschii incep sa se relaxeze. Dupa aproximativ trei saptamani de la tratamentul cu botox puteti observa cat este de eficient.

Botox-ul este aplicat in regiunea ridata a tenului, gatului si reprezinta o metoda specifica medicinei alternative. Persoanele care nu vor sa se supuna riscului operatiilor estetice pot opta pentru aceasta metoda de infrumusetare.

El este folosit pentru ridurile tenului, gatului dar si in dreptul sprancenelor si a ridurilor formate in jurul ochilor. Aplicat in cantitati mici in muschi, blocheaza conexiunile nervilor si previne contractiile musculare. Secretiile terminatiilor nervoase blocand neurostansmitatorii indeplinesc aceasta functie.

Botox-ul folosit in scop cosmetic nu afecteaza sanatatea daca sunt utilizate cantitati mici. Botox este un material transparent. Solventul la care apeleaza doctorii in procesul diluarii difera. Injectarea nu necesita anestezie si imediat dupa aplicarea acesteia, pacientul se poate intoarce la activitatile zilnice.

La ce riscuri ne supunem daca apelam la injectiile cu Botox?

Cele mai frecvente efecte secundare ale acestui tratament este inrosirea zonei in care s-a facut injectia. Aproximativ 10% din pacienti s-au plans de dureri de cap timp de cateva ore dupa aplicarea tratamentului. Insa remediul consta in aceleasi injectii cu Botox. El este folosit foarte des in tratarea migrenelor. El este un tratament special creat pentru femei. El repara anumite efecte ale imbatranirii dar nu impiedica acest proces si nici nu trateaza anomaliile genetice.

Tags: , , , , ,

4 Responses

  1. Botox injections are effective but be careful about the overdose and side effects.~;”

  2. Ellis Gibson says:

    Botox is quite dangerous if it not properly administered by qualified doctors-~.

  3. BN says:

    Yeah, right. There are lots of images with mistakes.

  4. alina says:

    Cred ca cel mai mare risc la care ne supunem daca urmam un tratament cu botox,si nu numai, este pierderea identitatii, putin cate putin, pana o sa mai apara si vreo operatie estetica si atunci s-ar putea sa ne pierdem de tot identitatea, nu cea spirituala dar cea fizica cu siguranta:(

Leave a Reply

BLOCNOTES

Informatii recente din domenii diverse