Alcoolul si sanatatea mintala

19 Jan

Abuzul de alcool inseamna un consum excesiv de alcool. Aceasta lasata netratata poate duce la aparitia unei dependente psihologice si fizice numita adictie. In timp ce fiecare alcoolic este un consumator abuziv de alcool, este posibil ca un individ sa consume alcool in cantitate mare si sa nu fie dependent de acesta. Este foarte important de determinat unde a fost incalcata linia dintre abuz si dependenta si este foarte important sa beneficieze de ajutor.

Comportamentul adesea asociat cu abuzul de alcool include relatii sociale instabile, pagube neurologice si organice datorate consumuli excesiv si pe o perioada lunga de alcool. Dependenta de alcool se caracterizeaza printr-o nevoie obsesiva de a bea bauturi alcoolice si printr-o dependenta psihologica de acea substanta. Relatia familiala care exista intre alcool si alcoolic poate fi asociata cu imaginea unui iubit tiran care indeparteaza victima de orice alta relatie existenta in viata acesteia.

Drumul catre consumul de alcool si un potential alcoolism incepe in societatea inalta unde bauturile alcoolice sunt preferate . Asociatiile de afaceri obisnuiesc sa se intalneasca pentru a consuma bauturi alcoolice dupa programul de lucru. Ocaziile speciale ca zilele de nastere sau aniversarile sunt de obicei sarbatorite cu sampanie si diferite bauturi alcoolice. Evenimentele sportive si petrecerile nu au farmec fara berea preferata. Consumul de alcool a devenit un comportament social acceptat de adulti si un rit de sarbatorire a celor care implinesc 21 de ani. Din pacate, consumul de alcool din motive sociale poate reprezenta primul pas catre abuzul de alcool.

Mecanismele unui individ si materialul genetic au roluri importante in a determina daca acesta se poate transforma intr-un potential alcoolic. O istorie a bolilor mentale sau a instabilitatii emotionale pot, de asemenea, sa creasca potentialul abuzului de alcool.

Indicatorii timpurii ai unui potential abuz de alcool implica o preocupare subtila dar in crestere a rolului pe care alcoolul il joaca in viata individului. Intalnirile sociale fara alcool sunt percepute ca fiind plictisitoare. Modul de relaxare la sfarsitul unei zile obositoare este consumul de cateva pahare de alcool.

Ceea ce a inceput ca o modalitate de a te distra se poate transforma in ceva care implica durere emotionala si fizica.

Alcoolismul este raspunzator pentru alterarea chimiei creierului, creind o nevoie interioara de a consuma pahar dupa pahar. Alcoolul este un drog si cei care il consuma abuziv pot dezvolta dependenta fiziologica si psihologica. Cand el devine o dependenta fiziologica, renuntarea la alcool nu se poate face decat cu ajutor medical deoarece in caz contrar, poate duce la pierderea vietii.

Printre cele mai intalnite simptome ale dependentei de alcool sunt incluse:

Consumul de alcool de unul singur
Lipsa abilitatii de a controla cantitatea de alcool consumata.
Depozitarea unei cantitati mari de alcool.
O dorinta cronica si de nestapanit de a bea.
Toleranta sporita in marirea cantitatii de alcool consumata.
Simptome specifice atunci cand incerci sa renunti la consumul de alcool: greata, iritabilitate, transpiratie, frisoane si halucinatii.

Consumatorii sociali de alcool acorda foarte rar importanta necesara faptului ca ar putea avea o problema destul de mare. Aparitia dependentei este insotita de anumite semne si indicatori care subliniaza faptul ca ar putea exista o problema. Totusi, cei care consuma alcool in mod abuziv foarte rar vad pericolul pe care il indica aceste semne. Abuzul cronic se afla la o departare de cateva minute de aparitia dependentei.

Ajutorul poate veni, in cele mai multe cazuri, din partea familiei sau a prietenilor apropiati, care vad semnele ingrijoratoare si ii indeamna pe consumatori sa solicite ajutor de specialitate.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

BLOCNOTES

Informatii recente din domenii diverse