Cum gatim fructele de mare

27 May

Toti iubim fructele de mare deoarece au un gust foarte bun si exista o gama larga de moduri in care pot fi preparate. Contin multe substante nutritive daca sunt gatite corespunzator. Iata cateva sfaturi pentru cei care doresc sa incerce prepararea fructelor de mare: fructele de mare necesita un timp minim de gatire. Unul din avantajele retetelor cu fructe de mare este ca sunt foarte usor de gatit. Dupa ce le-ati curatat si spalat, prepararea este floare la ureche.

Indiferent de modul in care le gatesti, pestele are nevoie de aproximativ 10 minute pentru o grosime de 2,5 cm. Taiati pestele cat mai subtire posibil. Daca esti incepator, ar fi mai bine sa alegi o reteta cu creveti deoarece acestia sunt cel mai usor de preparat dintre fructele de mare. Pestele mai gras cum este somonul sau tomul sunt alegerea ideala pentru majoritatea retetelor. Numiti pesti necesita mai multa atentie.

Pestele trebuie gatit 18 – 20 min daca este congelat. Daca gatiti diferite fructe de mare in acelasi timp, pregatiti-le intai pe cele care necesita acelasi timp de fierbere. Daca pregatiti peste, puneti pestele cu partea solzoasa in tigaie. Daca vreti sa gatiti tot pestele, este recomandabil sa folositi un termometru. Puneti termometrul in partea cea mai graosa si asigurati-va ca temperatura a ajuns la 60 C.

Puteri marina fructele de mare inainte de a le gati si asezona dupa preparare. Aceasta daca doriti sa aiba o aroma foarte puternica. Dupa ce ati adaugat fructele in marinata, puneti la frigider pentru a minimiza riscul contaminarii cu bacterii.

Cand gatiti fructe de mare amintiti-va daca le lasati pe foc foarte mult nu vor avea un gust placut. Daca coaceti sau frigeti fructele de mare aveti grija sa nu le ardeti. Ele se pregatesc foarte repede.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

BLOCNOTES

Informatii recente din domenii diverse